YouTube videók számítógépre történő mentése az Ubuntu Linux rendszeren

A YouTube videómegosztó weboldal már szinte minden internetező számára ismerős lehet. Naponta rengeteg videófilmmel bővül a nézhető tartalom, melyet a világ minden országában élő emberek töltenek fel rá, hogy megosszák mindenkivel újabbnál újabb felvételeiket. Sok olyat is találhatunk, amelyet legszívesebben számítógépünk merevlemezén, vagy más adathordozón (CD, DVD stb.) is tárolnánk, miután megnéztük őket, hogy emlékbe megőrizhessük. Ennek megoldására mutatok be egy nagyszerű segédprogramot, amellyel gyorsan és egyszerűen letölthetünk a YouTube oldalán megosztott videófelvételek közül.

1) Telepítés

Töltsük le a megfelelő verziót, attól függően, hogy milyen rendszerünk van:

- 32bites

- 64bites

és sikeres letöltés után kattintsunk rá duplán bal egérgombbal a telepítés elindításához.

2) Használat

Indítsuk el az Alkalmazások -> Internet -> QtTube menüpontról.

A felső menüsorban válasszuk ki az Edit -> Preferences menüpontot, ahol a Default folders for the videos: felirat alatt található sorban adjuk meg a letöltött videók számára fenntartott könyvtár elérési útvonalát. Az Apply és az OK gomb megnyomásával fogadtassuk el az általunk megadottakat.

A QtTube főablakán a Get Video felirat alatti üres mezőbe másoljuk be a YouTube oldalon megnyitott videófilm elérési címét, melyet a böngésző címsorában látunk. A Destination résznél még egyszer ellenőrizzük le az ott található útvonalat és a File Name: utáni mezőbe adjuk meg a letölteni kívánt videó megnevezését, amellyel a későbbiek során megtalálhatjuk.

A letöltés elindításához kattintsunk a Get Video feliratú gombra és várjunk, amíg el nem éri a 100%-ot a folyamatjelző.

3) Kapcsolódó weboldalak:

- YouTube hivatalos oldal

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.